Naše diecéze hledá cestu pro budoucnost

Sčítání aktivních věřících, které ve farnosti Rokytnice – Brodek u Přerova – Citov probíhá od minulé neděle a dnes (29. 9.) bude zakončeno, je ve skutečnosti první ze tří. Ty další dvě nás čekají v polovině října – neděle 13. a 20. 10. Cílem této iniciativy je získat co možná nejpřesnější údaje o využití jednotlivých bohoslužeb, které se v naší diecézi konají. +OT


Drazí bratři a sestry,
děkuji Vám všem, kdo jste se intenzivně modlili a modlíte za naši arcidiecézi. Po jmenování arcibiskupem jsem nejdříve hledal vhodné spolupracovníky a nyní se spolu s nimi zamýšlím nad budoucností naší diecéze a hledám, jakými cestami dále rozvíjet křesťanský život naší místní církve. Sami vidíte, že nás v kostelích ubývá, chybí nám také kněží. Nebude možné dělat vše tak, jak tomu bývalo dřív. Sčítání účastníků bohoslužeb nám pomůže lépe poznat současný stav a je předpokladem moudrého plánování budoucích změn. Prosím Vás o vyplnění anketních sčítačích lístků. Děkuji. A modleme se všichni za budoucnost naší diecéze.

Váš arcibiskup Josef 

Jeden sčítací lístek na osobu si po mši svaté v neděli 29. 9. vyzvednou pouze ti věřící, včetně malých dětí, kteří se chtějí přihlásit k naší farnosti jako ke svému duchovnímu domovu a ještě tak neučinili minulý týden.

Nepřítomným farníkům lístek nevyplňujte, ale vyřiďte jim pozdrav a prosbu otce Tomáše, aby se u něj ke sčítání věřících přihlásili telefonicky do konce září (736 522 838).

VÝSLEDKY SČÍTÁNÍ PŘED A PO PANDEMII