Reprezentanti Španělska mají na EURU trenéra, který se upřímně modlí

Trenér španělské fotbalové reprezentace Luis de la Fuente Castillo v rozhovoru pro Cope, rozhlasovou stanici Španělské biskupské konference, překvapil, když vysvětlil, že znamení kříže před začátkem každého zápasu „není pověrčivost, ale víra“.

V odpovědi novinářce Heleně Condiové z pořadu Fuera de Juego musel bývalý fotbalista vysvětlit, že znamení kříže není záležitostí pověrčivosti, ale projevem víry. 

„Mám víru,“ řekl trenér španělského národního týmu, jehož svěřenci si tuto neděli (14. července)  zahrají finále mistrovství Evropy poté, co v semifinálovém zápase porazili Francii.

Luis de la Fuente o své víře otevřeně hovořil již několikrát. V rozhovoru pro španělský deník El Mundo zdůraznil, že pokud by člověk nevěřil v Boha, život „by neměl smysl“.

„Je to něco, co musíte zažít, muselo vám to být vysvětleno. Jsem věřící, protože jsem se rozhodl být. Pocházím z věřící rodiny, ale během svého života jsem měl mnoho pochybností,“ řekl v říjnu 2023. 

Vyprávěl však, že v jednom okamžiku svého života se rozhodl znovu se přiblížit k Bohu a spoléhat se na něj ve všem, co dělá. „Neexistuje jeden, ale tisíc důvodů, proč věřit v Boha. Bez Boha nemá nic v životě smysl,“ řekl tehdy. 

V rozhovoru pro El Periódico uvedl, že se každý den modlí a má „dobrý vztah s Bohem“. „Proto ho prosím, aby nám svatý Fermín a Virgen de la Vega pomáhali a byli nám na nablízku,“ řekl.

Zdroj: www.cirkev.cz